Kungälvs Karateklubb

KUNGÄLVS KARATEKLUBB bildad 1984 tillhör en samarbetsorganisation JKF WADOKAI KYU SHIN KAN SWEDEN.
Föreningen är också medlemmar i JKF WADOKAI JAPAN.
I Sverige tillhör föreningarna SVENSKA KARATE FÖRBUNDET och RIKSIDROTTSFÖRBUNDET.

Föreningarna tränar och undervisar i karatestilen WADORYU som organiseras av JKF WADOKAI JAPAN.
Wadoryu har sitt ursprung i Shindo Yoshinryu Jujutsu och är en av de mest genuina Japanska karatestilarna. De flesta andra karatestilar har sitt ursprung från Okinawa och därmed mindre influenser av Japansk martial arts.

För att få alla större karatestilar att samarbeta bildades 1964 JKF (Japan Karatedo Federation) Organisationen för Wadoryu i JKF heter JKF WADOKAI.

I Europa tillhör vi Federation of European Wadokai (FEW) som bildades 1972.

Att träna karate innebär inte bara att man lär sig en metod för självförsvar – karate innebär också mental träning och allsidig motion. Man bestämmer själv vilket mål man har med sin träning – kanske kommer man 2 gånger i veckan för att röra på sig och stärka sin kropp eller också blir man så biten att man vill träna 4 ggr i veckan och kanske t o m börjar tävla! Våra klubbar arrangerar och deltar i flera både större och mindre tävlingar varje år.
Ibland träffas vi både barn och vuxna och gör något helt annat t ex grillar o bara umgås en vårkväll. Andra gånger träffas vi i lägerform tillsammans med andra klubbar och intensivtränar karate under ett par dagar vinterläger och sommarläger.
Gammal eller ung, nybörjare eller avancerad – alla intresserade är välkomna!

Uppdaterad: 06 NOV 2011 23:01 Skribent: Thomas Leinfors